Hotell Eskilstuna

Hitta hotell i Eskilstuna!

Se och göra i Eskilstuna

shutterstock_3560465

Alla som funderar på att komma till Eskilstuna kanske undrar för sig själv vad kan man hitta på medan man är där? En bra fråga som har många svar, låt oss titta lite närmare på sevärdheter och aktiviteter i staden.

Till att börja med är det ju bäst att planera boendet, ett av de mest centrala hotellen i staden är utan tvekan Elit som ligger vid ån mitt i staden.

Men vidare till annat. Som man kanske redan läst på startsidan så är ju en av de största attraktionerna i Eskilstuna Parken Zoo som just nu och fram till den 1 november firar Halloween med spökstig, spöktåg och sagostund för alla som vågar sig på det.

Det finns också en red museer att besöka, bland annat Eskilstuna konstmuseum, Lagersbergs säteri, Sörmlandsgården, Munktellmuseet och många mer. Dessa kan man läsa mer om på Eskilstuna.se.

På denna sida kan man även hitta alla event som händer just nu och framöver. Ett av dessa är en utställning på Stadsmuseet som kommer finnas på plats fram till och med den 19 december. Denna utställning heter “Spela roll” och handlar om dataspelshistoria. Här kan man bland annat få provspela Sveriges första dataspelet.

Ett besök till Eskilstuna numera är dock inte komplett utan att besöka Fristadstorget som invigdes i oktober 2014 och har i år blivit en av de fyra platser i Sverige som nominerats till Sienapriset, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa utemiljö. Ett utdrag från juryns motivering kan läsas nedan:

Torget har formats utifrån en stor förståelse för livet i staden. De många människor som rör sig över torget och det faktum att många väljer att stanna, visar att idén att skapa en mångfald av möjligheter för rörelse och vistelse fungerar.

Detta och mycket annat kan man uppleva under ett besök till Eskilstuna!

« Previous post
  • Hitta hotell i Eskilstuna

    Här är det enkelt att hitta och boka ett bra hotell i Eskilstuna. När du fyllt i de datum du vill tillbringa i staden kommer du att få många bra hotell att välja mellan.

    shutterstock_110707685

    Om det är ett billigt hotellrum du vill hitta i Eskilstuna sorterar du hotellen efter prisklasser. Om du vill hitta ett hotell på en speciell plats i staden plockar du upp kartan för att se vilka hotell som finns där. Bokningssystemet är säkert och lätt att förstå sig på. Boka online men betala till hotellet när du kommer till Eskilstuna.

    Lycka till och vi önskar dig en trevlig tid i Eskilstuna!

  • Mer